onsdag 7 mars 2007

Bungy Trampolin

I lördags var Elise och mamma Malin på Syfestivalen på Sollentuna mässan. Oj va mycket kul pyssel det fanns där. Vi satt en hel timme och bara klippte och klistrade fina presentkort, av vackra papper, klämmor, glitter och band. Det var så häftigt att sitta där med Elise och bara drunkna i allt som fanns att välja på.
Efteråt gick vi till Sollentuna centrum för att köpa lördagsgodis. Men då gick vi rakt in i något som kallas "Bungy Trampoliner". Elise ville hellre hoppa bungy än att köpa lördagsgodis! Hon fick väga in sig för att få rätt antal gummiband och blev inspänd i en ordentlig sele. Sen hoppade hon högt högt med hjälp av en trampolin. Elise formligen lös av lycka hela vägen hem.
Idag, onsdag, var det maskerad på dagis. Elise hade valt att klä ut sig till sjörövare. Vi fixade en svart lapp att ha över ena ögat och fixade till en pirat tröja. Senare idag fick föräldrarna komma på föräldrafika och se vad de hade haft för sig underdagen. Gissa-melodin-tävling, sjungit sånger och ätit glass. När jag kom bjöd de på kakor som 5-årsgruppen bakat dagen innan, hallongrottor och sockerkaka, med kaffe eller saft. Jättemysigt! Att träffa Elise förskolefröknar är alltid kul. Maggan, Inger och Petra, dom är så engagerade och aktiva och goa med Elise och hennes dagiskamrater.
Elise har en pärm på dagis, hennes "Kunskapsbank". Här finns många fina alster samlade ända från hennes dagisstart. Dom har gjort små intervjuer med henne, och att läsa svaren är väldigt intressant. När hon en dag hade på sig en tröja som blivit lite liten, men som var en stor favorit, har hon sagt "...jag har blivit för trång". Åsa hennes inskolningsfröken hade gjort en liten notering om denna kommentar på en post-it lapp. Härligt!
Ja, vår dotter är helt fantastisk och en underbar personlighet. En mycket envis liten dam, men när hon använder envisheten kreativt är hon obetalbar.

Inga kommentarer: